Skip to content

Zadzwoń Teraz: 575 596 466

Gabinet dietetyczny

OPTIMA DIET GABINET DIETETYCZNY logo (1)

Działamy stacjonarnie i online Optima Diet Warszawa

O mnie

Właściciel Optima Diet

mgr Katarzyna Rywczyńska-Mróz dietetyk

Właściciel Optima Diet

Nazywam się Katarzyna Rywczyńska-Mróz. Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia I i II stopnia na kierunku dietetyka, specjalność dietetyka kliniczna na Wydziale Nauk Medycznych USM w Warszawie. Jestem specjalistą psychodietetyki, odbyłam staż w Instytucie Psychodietetyki. Ukończyłam też certyfikowany kurs „Fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie” i uzyskałam tytuł specjalisty przyjaznym insulinoopornym.

Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki.

Zajmuję się poradnictwem dietetycznym indywidualnym w zdrowiu i chorobie. Specjalizuję się w dietoterapii chorób dietozależnych. Swoje umiejętności praktyczne zdobywałam w Poradni Żywienia Instytutu Pomnika Centrum Zdrowia Dziecka (IPCZD), na oddziale pediatrycznym w Klinice Pediatrii, Żywienia i Chorób Metabolicznych IPCZD w Warszawie oraz przede wszystkim prowadząc dorosłych pacjentów indywidualnych. 

Na bieżąco poszerzam i aktualizuję swoją wiedzę dietetyczną oraz kompetencje, poprzez udział w licznych kursach i najważniejszych konferencjach naukowych dla dietetyków. Czytam czasopisma branżowe, śledzę trendy, aktualne badania naukowe oraz rekomendacje towarzystw naukowych w kontekście dietoterapii konkretnych chorób. W swojej praktyce kieruję się wiedzą opartą na dowodach (EBM – Evidence Based Medicine).

Skorzystaj z pomocy dietetyka

Do każdego pacjenta podchodzę holistycznie, koncentruję się nie tylko na żywieniu, ale na stylu życia, rytmie dobowym i poziomie stresu oraz na gotowości pacjenta do zmiany. Wsłuchuję się w jego potrzeby. Dietoterapia połączona z holistycznym podejściem często pozwala na zmniejszenie lub wręcz wyeliminowanie dokuczliwych objawów, chorobowych, a czasami i leków. 

Pozwala poprawić komfort życia. Sukcesy moich podopiecznych to największa nagroda i motywacja do działania. Na podstawie analizy wywiadu żywieniowego i zdrowotnego, w oparciu o badania laboratoryjne i historię dietetyczną, indywidualnie dopasowuję zalecenia i zakres współpracy do potrzeb zdrowotnych i stylu życia każdego podopiecznego. Gwarantuje to skuteczność terapii. 

Serdecznie zapraszam Cię do współpracy.

BIEŻĄCE CERTYFIKATY I SZKOLENIA:

  1. „SOIT-School of Insulinresistance Therapy”; Fundacja Insulinooporność; uzyskany tytuł: specjalista przyjazny insulinoopornym
  2. „Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część I”; Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej; Wrzesień 2018
  3. „Celiakia – choroba o wielu obliczach”; Konferencja Naukowo-Szkoleniowa ALAB laboratoria; październik 2018
  4. „Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego”; VIII Konferencja Naukowa SGGW w Warszawie, Wydziała Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Katedra Dietetyki; listopad 2018
  5. „Rola diety w schorzeniach tarczycy”; Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej; listopad 2018
  6. „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu – postępy 2018”; IV Narodowy Kongres Żywieniowy Instytutu Żywności i Żywienia; styczeń 2019
  7. „Różne oblicza insulinooporności”; II Warszawski Dzień Dietetyki Klinicznej; Warszawski Uniwersytet Medyczny, Wydział Nauki o Zdrowiu, Zakład Dietetyki Klinicznej; kwiecień 2019
  8. „Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część II”; Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej; styczeń 2020
  9. „Psychologiczne techniki pracy z pacjentem w gabinecie dietetyka i innych specjalistów zajmujących się zdrowiem”; Instytut Psychodietetyki; webinar z dr Anną Januszewicz; wrzesień 2020
  10. „Praca nad realizacją celów, zmianą nawyków oraz stresem u pacjenta, z perspektywy psychodietetycznej”; Food-Forum, uniqskills.com; szkolenie on-line; wrzesień 2020
  11. „Dieta dla zdrowia i planety. Jaka powinna być dieta przyszłości?”; 5 Narodowy Kongres Żywieniowy; Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny; październik 2020
  12. „Jak pracować nad motywacją klienta korzystając z narzędzi Dialogu Motywującego?”; Instytut Psychodietetyki; październik 2020
  13. „Nowotwór i co dalej?”; III Warszawski Dzień Dietetyki Klinicznej; Warszawski Uniwersytet Medyczny oraz Sekcja Onkologii Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu POLSPEN; listopad 2020
  14. „Psychodietetyka w praktyce. Sama dieta nie wystarczy”; Polskie Towarzystwo Terapii Poznawczej i Behawioralnej, Katedra Żywienia Klinicznego Gdański Uniwersytet Medyczny; grudzień 2020
  15. „Podstawy żywienia klinicznego w onkologii”; VIA MEDICA; styczeń 2021
  16. „Mikrobiota jelitowa w chorobach skóry-żywienie i probiotykoterapia”; Instytut Medycyny zapobiegawczej; 2021
  17. „Zimowa Szkoła Terapii Otyłości TALIA”; Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości; luty 2021
  18. „Od teorii do praktyki-wyzwania nowoczesnej dietoterapii”; Konferencja warsztatowa FoodForum; marzec 2021
  19. „Dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych i endokrynologicznych. Żywienie. Probiotykoterapia. Suplementacja.”; Kongres FoodForum; maj 2021
  20. „Letnia Szkoła Terapii Otyłości TALIA; Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości; czerwiec 2021
Skontaktuj się z nami już dziś i uzyskaj bezpłatną konsultacje dietetyczną Porozmawiajmy o tym, jak możemy Ci pomóc
Ochrona prywatności

Ta strona używa plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z użytkowania. Informacje z plików cookie są przechowywane w przeglądarce użytkownika i pełnią takie funkcje, jak rozpoznawanie użytkownika przy ponownym wejściu na naszą stronę internetową oraz pomagają naszemu zespołowi zrozumieć, które sekcje strony internetowej są dla użytkownika najbardziej interesujące i przydatne.

Niezbędne pliki cookie

Niezbędne pliki  cookie powinny być włączone przez cały czas, abyśmy mogli zapisać Twoje preferencje dotyczące ustawień plików cookie.

Jeśli wyłączysz ten plik cookie, nie będziemy mogli zapisać Twoich preferencji. Oznacza to, że przy każdej wizycie w tej witrynie trzeba będzie ponownie włączyć lub wyłączyć pliki cookie.

Pliki cookie stron trzecich

Ta strona internetowa wykorzystuje Google Analytics do zbierania anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających stronę i najpopularniejsze strony.

Włączenie tego pliku cookie pomaga nam w ulepszaniu naszej strony internetowej.

Dodatkowe pliki cookies

Ta strona wykorzystuje następujące dodatkowe pliki cookies: